Onmisbare tuinmachines voor professionele tuinaannemers

Boomstronkenfreesmachine

Wil je grote struiken of bomen niet enkel snoeien, maar volledig verwijderen. Dan komt een stronkenfrees zeker van pas! Nog steeds de makkelijkste manier om een boomstronk in zijn geheel weg te werken. De hydraulische stronkenfrees van Barreto is dankzij de ergonomische joy-stick uitermate eenvoudig te bedienen. Met de uiterst nauwkeurig bestuurbare tracks, is de machine onder alle omstandigheden en op elk terrein perfect te manoeuvreren.

 

Hydraulische Palentrekker

Hekwerkpalen in alle soorten en maten verwijderen is kinderspel geworden met een krachtige hydraulische palentrekker. Binnen enkele minuten kan je de paal met fundering uit de grond trekken. Eenvoudig, snel en veilig te bedienen. Bovendien kan je nadien ook de paal inclusief fundering gemakkelijk wegrijden. Nog een enorm voordeel: je hebt na het verwijderen van de palen geen pijnlijke rug meer. 

Graszodensnijder

Of je nu graszoden herpositioneert of verplaatst of landschapsgebieden uitbreidt een graszodensnijder is een uitermate handige machine. Je snijdt de graslaag eenvoudig weg, rolt de graslaag op en plaatst deze terug op de nieuwe locatie. Naast een enormetijdsbesparing levert het je, dankzij de hydrostatische aandrijving, een hoge productiviteit. Beregeningsspecialisten gebruiken deze machine in combinatie met een sleuvenfrees zodat er slechts een minimale schade is na het leggen van de leidingen in het gazon.

Hydrostatische ontstruiker

Als tuinaannemer moet je soms een braakliggend terrein vol hoog gras en struiken opwaarderen tot een mooie gazon. Voor deze klus is een hydrostatische ontstruiker perfect! Met de geavanceerde robuuste drijfas met een zwaar maaimes voor struiken tot 5cm diameter, de eenvoudige bediening en de continu regelbare snelheid zonder koppeling wil je niet langer werken met een bosmaaier. Ideale machine voor moeilijke opdrachten zoals het maaien van struikgewas in braakliggend terrein, weilanden, bouwterreinen, bospaadjes... of het onderhoud van bermen, visvijvers, ruiterpaden

 

Sleuvengraafmachine

Borduren plaatsen en kabel-, gas- of waterleidingen leggen kan je bijna niet zonder een sleuvengraafmachine. Toch niet als je kostenefficiënt en proper wilt werken. Met een compacte wielaangedreven machine graaf je snel en moeiteloos sleuven van 10 cm breed. Het kan gemakkelijk bediend worden door 1 persoon, heeft een veel hoger rendement en veel lagere kosten dan eender welke minigraafmachine. Daarom is een sleuvengraafmachine zeer gegeerd bij tuinaanleggers, grondwerkers en aannemers.

Hogedrukreiniger op aanhangwagen

Werk je vaak op plaatsen waar geen elektriciteit voorhanden is en wil je toch gebruik kunnen maken van een hogedrukreiniger? Dan is de JMB-s hogedrukreiniger op aanhangwagen een ideale oplossing. Het is een ultracompacte mobiele warmwater hogedrukreiniger die uitgerust is met de meest moderne en groene technologieën. Dankzij de intuïtieve digitale bediening met joystick is het reinigingswerk nog zo gemakkelijk. Je kan zowel met koud als met warm water onder hoge druk reinigen en je hebt geen speciaal rijbewijs nodig om deze trailer te mogen trekken.

Graafmachine

Grote tuinwerken hebben vaak ook nood aan een graafmachine. De ideale graafmachine voor tuinaannemers is de Bobcat E55z, een ongekend sterke en compacte graafmachine. De zero tail swing en buitengewone graafdiepte (3434 mm) maken dat deze machine uitblinkt in zijn klasse. Deze minigraver is multifunctioneel inzetbaar dankzij de zwenkbare giek en zijn vierde functie. Verder maakt zijn hydraulische snelwisselsysteem het mogelijk dat de graafmachine gemakkelijk en snel diverse aanbouwdelen aan- of afkoppelt. Kortom deze graafmachine is onmisbaar. ​

Dumper

Bij het over een lange afstand verplaatsen van grote hoeveelheden grond, puin of andere materiaal is een dumper aangeraden. De DW 60 is een dumper met een laadvermogen tot 6.000 kg. De constante trekkracht en hydrostatische remwerking dragen bij aan geconcentreerd werken gedurende de werkdag zonder moe te worden Zelfs met al het comfort hoeft u geen concessies te doen op het gebied van veiligheid of prestaties.

Kniklader

Wil je een multi-inzetbare machine met allerlei toebehoren? Dan is de Avant 860i kniklader iets voor jou. Niet alleen de krachtigste kniklader, maar nog altijd zeer compact waardoor het gemakkelijk te vervoeren is. Het unieke ontwerp van het vaste knikchassis zorgt voor een verbluffende stabiliteit en de telescopische laadarm zorgt voor een grotere hefhoogte van 3,5 meter. Ondanks een laag eigen gewicht van 2,7 ton beschikt het toch over een groot hefvermogen van 1.900kg.

Mollenverdelger

In de lente zie je ze weer tevoorschijn komen, de molshopen. Niets zo vervelend om al je harde werk dat je in je gazon steekt, door de mollen vergooid te zien worden. Gelukkig is er een mobiele mollenverdelger. Deze mollenverdelger genereert een sterk gecomprimeerd uitlaatgas dat de mollen in hun ondergrondse tunnels verlamt en snel doodt.

Het doodt enkel de mollen en er is geen sprake van secundaire vergiftiging. (Als roofvogels, vossen, honden, katten etc. de dode mollen later opsporen, of zelfs opeten, zullen deze dieren niet worden geschaad). De goed uitgebalanceerde technische controle met drukcompensatie zorgt voor een constante gastoevoer en daardoor een optimaal effect in alle mollengangen. De mollenverdelger is effectief en betrouwbaar!