Onze luchtontvochtigers maken komaf met vochtige wanden, muffe geuren en schimmelvorming

De seizoenen veranderen en dat heeft niet enkel impact op het weer. De hoge vochtigheid in de lucht zorgt er ook voor dat bijvoorbeeld muren veel vochtiger zijn. Hoe goed uw ramen en deuren ook zijn geïsoleerd, zelfs betonmuren blijven niet gespaard. Vocht kan leiden tot schimmel, maar ook roestvorming of het aantasten van elektrische installaties.

Een ontvochtiger kan dus in elke woning van pas komen, maar bij bouw- of renovatiewerken komt hij pas echt tot zijn recht. Voor het maken van beton, mortel, pleister ... is erg veel water nodig. Heb jij bijvoorbeeld jouw binnenmuren laten bepleisteren en wil je dat de muren zo snel mogelijk droog zijn (voor het plaatsen van een keuken bijvoorbeeld), dan versnelt een ontvochtiger of bouwdroger dat proces enorm.

Hoe werkt een luchtontvochtiger?

Een ingebouwde ventilator zuigt de vochtige lucht aan. Deze wordt vervolgens door een verdamper gestuurd waar de lucht wordt afgekoeld tot onder het dauwpunt. Het vocht in de lucht wordt dus gecondenseerd tot water en opgevangen in een waterreservoir. De ontvochtigde lucht wordt daarna op kamertemperatuur terug uitgeblazen.

Het volstaat dus om de bouwdroger in de juiste ruimte te plaatsen en het waterreservoir regelmatig leeg te maken.

Waarvoor kan je een luchtontvochtiger huren?

Zoals reeds aangehaald helpt een bouwdroger bij het versnellen van droogprocessen bij bouw- of renovatiewerken. Maar ook wanneer u geen bouw- of renovatieplannen heeft, komt een luchtontvochtiger van pas. Zo zijn ze bijzonder geschikt voor het drogen van kelders, hobbykamers, wintertuinen, badkamers, magazijnen … Je kan ze zelfs gebruiken voor het sneller drogen van de was!

De voordelen van een REMKO luchtontvochtiger

  • Licht en dus makkelijk verplaatsbaar
  • Compact en dus makkelijk te vervoeren
  • Grote wielen
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Dag en nacht ononderbroken inzetbaar
  • Energiezuinig